Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/szemtcom/www.optikanyergesujfalu.hu/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Nyergesújfalu - A Nagy Látásteszt 2013.06.19. - Mikroptika

Nyergesújfalu, Mikroptika–A Nagy Látásteszt 2013.06.19.

nagy látásteszt már 2010 ótaA Nyergesújfalun megrendezésre került Nagy Látásteszten összesen 96 fő vett részt, 39 férfi és 57 nő. Az országos felmérésekhez viszonyítva ezen a helyszínen is a nők jelentek meg magasabb százalékban, 59% -ban képviselték magukat, a férfiak pedig 41%-ban. A legidősebb 84 éves, a legfiatalabb 9 éves volt.
Az átlagéletkor ezen a helyszínen 51,2 év volt, ami várakozásainkkal szinte teljesen megegyező, hiszen az országos felmérés szerint is a szűrésen részt vettek átlagéletkora 49 év.

A megvizsgáltak 23%-a ül monitor előtt több, mint napi 4 órát, ami szintén magasabb arány a tavalyi felmérések eredményével(tavaly 19% volt). Ez is azt a tendenciát mutatja, ami már korábban is bebizonyosodott, hogy egyre többet ülnek az emberek rendszeresen monitor előtt. Csak a 16%-uknak van szükségük további vizsgálatokra, ami azt engedi feltételezni, hogy ez a ’tábor’ többnyire tudatában van annak, hogy időszakosan vizsgáltatnia kell látását, hiszen az idő előrehaladtával látása romolhat. A 16%-ot figyelembe véve elmondhatjuk, talán a nyergesújfalusi monitor előtt ülő emberek tudatosabbak e téren, mint az országos átlag.

Az érdeklődőknek 46%-a rendelkezett jogosítvánnyal, ami alacsonyabb adat, mint az országos szűrések alkalmával tapasztaltak (55%), 32%-uknak van szükségük további szemvizsgálatokra. A jogosítvánnyal rendelkezők negyedének szüksége lenne korrekcióra!!!!!

A megvizsgáltak 72%-a hord szemüveget, ami teljesen érthető adat, hiszen az emberek 40 éves koruk fölött többnyire látáskorrekcióra szorulnak. A szűrésen résztvevők 73%-ának szükséges további látásellenőrzés, ami magasabb arány, mint az országos felmérésen tapasztaltak (70%)!
 

Fizetési módok
SZÉP-kártya elfogadóhely
Erzsébet utalvány elfogadóhely
Mikroptika bankkártyás fizetés
Partnereink

Hoya

Alcon

Essilor

CooperVision