Környe, Mikroptika – A Nagy Látásteszt 2012. 04. 16.

A Környén megrendezésre került Nagy Látásteszten összesen 62 fő vett részt, 22 férfi és 40 nő. Az országos felmérésekhez viszonyítva a férfiak megegyező arányban, 35%-ban vettek részt a szűrésen. Az országos kimutatások alapján 37%-ban vettek csak részt a férfiak a szűrésen. A résztvevők 65%-a volt nő ezen a látásteszten. A legidősebb 82 éves, a legfiatalabb 11 éves volt.

Az Opticnet Nagy Látásteszt szűrőbusza Környén a Mikroptikánál

Az átlagéletkor itt 47,1 év volt, ami várakozásainkkal megközelítően megegyező, talán kissé kevesebb, hiszen az országos felmérés szerint is a szűrésen részt vettek átlagéletkora 49 év.

A megvizsgáltak 35%-a ül monitor előtt több, mint napi 4 órát (tavaly 19% volt). Ez is azt a tendenciát mutatja, ami már korábban is bebizonyosodott, hogy egyre többet ülnek az emberek rendszeresen monitor előtt. Csak a 27%-uknak van szükségük további vizsgálatokra, ami azt engedi feltételezni, hogy ez a ’tábor’ többnyire tudatában van annak, hogy időszakosan vizsgáltatnia kell látását, hiszen az idő előrehaladtával látása romolhat. A 27%-ot figyelembe véve elmondhatjuk, talán a környei monitor előtt ülő emberek tudatosabbak e téren, mint az országos átlag.

Az érdeklődőknek 58%-a rendelkezett jogosítvánnyal, ami megegyezik az országos szűrések alkalmával tapasztaltakkal (55%), 47%-uknak van szüksége további szemvizsgálatokra.

A megvizsgáltaknak csak 58%-a hord szemüveget (országos: 64%). A szűrésen résztvevők 82%-ának szükséges további látásellenőrzés, ami nem meglepő az eddig tapasztaltakhoz képest (70%).

 

Fizetési módok
SZÉP-kártya elfogadóhely
Erzsébet utalvány elfogadóhely
Mikroptika bankkártyás fizetés
Partnereink

Hoya

Alcon

Essilor

CooperVision