Környe, Mikroptika – A Nagy Látásteszt 2013. 06. 18.

látásellenőrzésA Környén megrendezésre került Nagy Látásteszten összesen 52 fő vett részt, 22 férfi és 30 nő. Az országos felmérésekhez viszonyítva ezen a helyszínen is a nők jelentek meg magasabb százalékban, 58% -ban képviselték magukat, a férfiak pedig 42%-ban. A legidősebb 90 éves, a legfiatalabb 11 éves volt.

Az átlagéletkor ezen a helyszínen 49,8 év volt, ami várakozásainkkal szinte teljesen megegyező, hiszen az országos felmérés szerint is a szűrésen részt vettek átlagéletkora 49 év.

A megvizsgáltak 25%-a ül monitor előtt több, mint napi 4 órát, ami szintén magasabb arány a tavalyi felmérések eredményével(tavaly 19% volt). Ez is azt a tendenciát mutatja, ami már korábban is bebizonyosodott, hogy egyre többet ülnek az emberek rendszeresen monitor előtt.
Csak a 13%-uknak van szükségük további vizsgálatokra, ami azt engedi feltételezni, hogy ez a ’tábor’ többnyire tudatában van annak, hogy időszakosan vizsgáltatnia kell látását, hiszen az idő előrehaladtával látása romolhat. A 13%-ot figyelembe véve elmondhatjuk, talán a környei monitor előtt ülő emberek tudatosabbak e téren, mint az országos átlag.

Az érdeklődőknek 56%-a rendelkezett jogosítvánnyal, ami szinte megegyező adat, mint az országos szűrések alkalmával tapasztaltak (55%), 42%-uknak van szükségük további szemvizsgálatokra. A jogosítvánnyal rendelkezők majdnem felének szüksége lenne korrekcióra!!!!!

A megvizsgáltak 75%-a hord szemüveget, ami teljesen érthető adat, hiszen az emberek 40 éves koruk fölött többnyire látáskorrekcióra szorulnak. A szűrésen résztvevők 73%-ának szükséges további látásellenőrzés, ami magasabb arány, mint az országos felmérésen tapasztaltak (70%)!

 

Fizetési módok
SZÉP-kártya elfogadóhely
Erzsébet utalvány elfogadóhely
Mikroptika bankkártyás fizetés
Partnereink

Hoya

Alcon

Essilor

CooperVision