Nyergesújfalu, Mikroptika–A Nagy Látásteszt 2012.04.11.

A jogosítvánnyal rendelkezőknek majdnem a fele nem lát jól!

A Nyergesújfalun megrendezésre került Nagy Látásteszten összesen 80 fő vett részt, ennek 60%-a volt nő, 40%-a férfi. Elmondhatjuk, hogy Nyergesújfalun a nők jobban érdeklődtek, ami az országos átlaggal megegyezik. Az átlagéletkor itt 40,8 év volt, ami az országos felmérésnél alacsonyabb, hiszen a szűrésen részt vettek átlagéletkora 49 év. A legidősebb 79, a legfiatalabb 6 éves volt.

A nagy látásvizsgálat

A megvizsgáltak 40%-a ül monitor előtt több, mint napi 4 órát, ami magasabb, mint az országos 19%. Nyergesújfalun, mivel ez a szám 40%, az összes megvizsgált közül, akinek volt szemüvege, 73%-nak kell további vizsgálat! Ez jóval magasabb, mint az országos átlag.

Az érdeklődők 59%-a rendelkezett jogosítvánnyal, mely adat kicsivel magasabb, mint az országos szűrések alkalmával tapasztaltak (55%), és „csak” 36%-uknak van szükségük további szemvizsgálatokra (országos átlag: 65%). A „csak” 36% még mindig nagyon magas szám és gyakorlatilag azt jelzi, hogy a jogosítvánnyal rendelkezők majdnem fele nem lát élesen a volán mögött!

Megdöbbentő tény, hogy a szűrésen résztvevők 73%-ának szükséges további látásellenőrzés, ami kicsivel magasabb arány, mint az országos felmérésen tapasztaltak (70%). Arra biztatjuk a nyergesújfaluiakat, hogy látogassák sűrűbben a szűréseket és ellenőriztessék ennél sokkal gyakrabban látásukat, mert biztonságosabbak lesznek az utak és jobb lesz a látásuk.

2012. május 30-ig, ingyenes látásvizsgálattal várunk minden kedves érdeklődőt optika üzletünkben, a Polgármesteri hivatallal szemben.

Mikroptika Kft. munkatársai

Fizetési módok
SZÉP-kártya elfogadóhely
Erzsébet utalvány elfogadóhely
Mikroptika bankkártyás fizetés
Partnereink

Hoya

Alcon

Essilor

CooperVision